PROJECTE URBANÍSTIC AUTÒDROM TERRAMAR

PROJECTE URBANÍSTIC AUTÒDROM TERRAMAR

ANTECEDENTS


El projecte contempla la implantació d'un Centre d'esdeveniments, acollint activitats relacionades amb el mon eqüestre i del motor, així com la implantació d'usos complementaris i, atenció, 22.719 m2 de sostre per a usos hoteleres, sí, 2,2 ha.
Es parla de 2.000 cavalls estabulats i 3.200 places de pàrquing. Un projecte desmesurat per l'entorn en què es produeix, en contacte directe amb la riera de Ribes, espai natural protegit i corredor biològic natural que connecta espais protegits com el Parc Natural del Garraf, els Colls i Miralpeix i el Parc Natural d'Olèrdola. No és només un corredor biològic important sinó que és l'únic que uneix els Colls i Miralpeix amb els altres espais de la Xarxa Natura 2000. Es tracta de la

Modificació puntual del Pla General d'Ordenació Urbana de Sant Pere de Ribes de l'àmbit de l'Autòdrom-Terramar (PDF´s)

L'Ajuntament de Sant Pere de Ribes n'és el principal promotor i el vol tirar endavant a marxes forçades. Prova d'això és que no va tenir vergonya en aprovar la Verificació del Text Refós de la MPPGOU de L'Autòdrom-Terramar i aprovació del conveni urbanístic, el dia 31 de març, en ple període de confinament per l'estat d'alarma del COVID 19.

Veïnat i entitats diverses ens hem aplegat en una plataforma (Plataforma Verda de l'Autòdrom) per fer front i intentar aturar el projecte. Hem fet escrits i hem presentat al·legacions en contra. Recentment hem presentat mocions, tant a l'Ajuntament de Ribes, derrotada pel govern en majoria del PSC; i a l'Ajuntament de Sitges, que fou rebutjada amb els vots en contra de Junts per Sitges, PSC, Nou Horitzó i Ciutadans, tot i tenir el govern a favor. Les dues mocions es van perdre, sense poder-les defensar directament, ja que els plens es van fer de forma telemàtica, una forma més per pervertir la democràcia. Aquesta moció està pendent d'aprovació a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, ja que el ple previst pel 16 de març es va haver de suspendre pel començament de la crisi sanitària.

En aquests moments estem preocupats per la velocitat dels esdeveniments, impulsats per l'alcaldessa del PSC, Abigail Garrido, disposada a passar per sobre de qualsevol consideració i per un Departament de Territori de la Generalitat que fins i tot vol aprovar una llei òmnibus per accelerar els projectes urbanístics. Ens preocupa la seva aprovació per la Comissió d'Urbanisme del Penedès, que es va reunir telemàticament el 8 de maig. Lamentem la falta de transparència i la pressa que demostren en aquests dies de confinament, quan saben que la societat civil no pot fer cap acte de protesta. És del tot necessari saber quines persones ens poden donar suport en aquesta comissió i per això volem buscar complicitats a través de la Plataforma SOS Penedès. És important, un cop reunida, saber quins son els temes que s´han tractat, amb quina informació han comptat els representants polítics que van assistir-hi i quin va ser el seu posicionament.

Espero que aquesta informació només sigui un primer tast d'un problema d'abast territorial Penedesenc, que el puguem compartir i ajudi a apropar més les ciutats del Garraf que no estan tan acostumades a sentir-se del Penedès.


Web APMA Garraf


NOTÍCIES RELACIONADES


11-05-20
Comunicat de premsa de l´APMA Garraf. (PDF)


07-05-20
Ecologia, economia, pandèmia i l´Autòdrom de Terramar, per Andreu Bosch, president de l´APMA Garraf. (PDF)


22-01-20
EL PUNT AVUI. EL PROJECTE SEGUEIX ENDAVANT (LINK)


Signa la petició